Plakinstructie stickers

Wij proberen dmv deze plakinstructie zo duidelijk mogelijk te omschrijven hoe je het beste te werk kunt gaan.

Benodigdheden:

– Duimstok
– Waterpas
– Schaar of snijmesje
– Schilders tape
– Rakel (oud bankpasje) en theedoek

De sticker bestaat uit 3 lagen:
1. De drager (het papieren achter vel)
2. De sticker zelf
3. De transferfolie (matte laag of plastic laag)

Heb je de sticker ontvangen, haal hem uit de verzenddoos/verzendkoker en leg hem vlak neer.

Wil je de sticker plakken op een muur. Maar twijfel je of deze geschikt is? Bestel dan eerst even een teststukje. Plak deze op de muur waar de sticker moet komen en controleer na een dag of deze nog goed hecht.

Hoe kun je het beste een sticker plakken?

Zorg ervoor dat het te beplakken oppervlak stof- en vetvrij is. Zorg dat het oppervlak goed droog is. De sticker dient geplakt te worden bij kamertemperatuur.

Wil je de sticker plakken op een muur. Maar is deze net geverfd? Wacht dan minimaal 3 weken (bij buitenmuren liefst nog langer) met het aanbrengen van de sticker.

 1. Leg de sticker op een glad oppervlak en wrijf met de rakel over de transferfolie op de plaatsen waar de sticker zit (zo blijft de sticker beter aan de transferfolie plakken).
 2. Plak de folie met stukjes schilderstape op de juiste positie vast. (Meet dit uit met een duimstof en/of waterpas)
 3. Plak over het midden van de folie tot over de ondergrond een stuk schilders tape. Mogelijk zijn hier 2 banen tape voor nodig. Dit werkt als een scharnier.
 4. Het stukje tape aan de helft die je het eerst gaat plakken verwijderen.
 5. Sla een helft van de folie 180 graden om het scharnier en maak de drager tot aan het scharnier los, doorsnijden of knippen en verwijderen. (Let op dat de sticker niet wordt ingeknipt) (kom je hier een hand te kort je kunt de folie met een klein stukje tape vastzetten)
 6. De helft van de folie terugslaan en bij het scharnier beginnend met de rakel aandrukken. Wrijf stevig met de rakel van uit het midden naar buiten. Let op! Zorg dat de folie het ondergrond pas raakt als je deze aanwrijft met de rakel! (Vanuit het midden naar buiten) Anders ontstaan er luchtbellen. Houdt de folie dus strak iets boven de ondergrond vast en rakel met de andere hand van het midden naar buiten aan.
 7. Het tape-scharnier er rustig en gelijkmatig aftrekken.
 8. De andere helft van de folie omslaan, de andere helft van de drager verwijderen, de folie terugslaan en weer aandrukken (stap 5 en 6 herhalen)
 9. Gebruik bij muren met een lichte structuur een theedoek om de sticker nog eens extra goed aan te wrijven.
 10.  Verwijder rustig en voorzichtig de transferfolie (zo vlak mogelijk), blijf er voortduren op letten dat de sticker niet met de transferfolie meekomt maar op de ondergrond blijft zitten. Laat de sticker los, stop dan en wacht tot de lijmlaag beter kan hechten. En probeer later de transferfolie nogmaals voorzichtig te verwijderen. Je kunt evt ook op de plaatsen waar de sticker loslaat deze even ter plekke goed aandrukken.
 11.  Bij muren met een lichte structuur druk de sticker nogmaals goed aan met een theedoek. (Niet wrijven, maar drukken)

Let er ook bij kleine stickers goed op dat je de lucht er goed onderuit wrijft.
Mochten er nu onverhoopt toch luchtbelletjes ontstaan dan prik je deze door met een fijne naald en duw voorzichtig de lucht via het gaatje eruit. Hele kleine luchtbelletjes trekken vanzelf na een paar dagen weg, hier hoef je dus geen gaatje in te prikken. (Dit kunnen zelf lelijke vouwen worden als je hier direct iets aan gaat doen, rustig laten wegtrekken dus!)

Ben je na het lezen van deze plakinstructie toch nog wat huiverig. Heb je nog vragen stuur ons gerust een mail.

Op YouTube zijn diverse instructie filmpjes te vinden.

(de statische raamfolie wordt geleverd zonder een transferlaag)
Heel veel succes.

Als je de raamstickers naderhand wilt verwijderen dan kun je dit heel goed doen door een hoekje los te maken met je nagels of met een glaskrabber. Mocht de sticker moeilijk loslaten dan zou je deze heel even iets kunnen verwarmen. Eventuele lijmresten poets je makkelijk weg met een sopje. 

Let op! Wil je een sticker aan de binnenkant plakken maar buiten de tekst kunnen lezen, dan dien je deze gespiegeld te bestellen!


* wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele beschadigingen door de stickers en/of het verwijderen van de stickers.
* de plakinstructie is bedoelt om een zo duidelijk mogelijk uitleg te geven, wij zijn niet aansprakelijk voor de uitvoering hiervan