Heerlijke no bake Oreo taart recept
Hoe ontstond ons Oreo taart recept!
Onze jongste is gek op lekkere taarten, koekjes of cake. Er moet met regelmaat wel eens iets nieuws uitgeprobeerd worden, wat we dan samen moeten gaan maken. Dan zoekt hij het internet af tot hij weer eens iets lekkers tegenkomt.
Oreo koekjes zijn Ć©Ć©n van zijn lievelingskoekjes. Maar toen hij een Oreo taart recept had gezien moesten wij deze ook zeker eens proberen. We maakten samen een afspraak: als we in het nieuwe huis zouden wonen, dan zouden we deze Oreo taart als eerste samen gaan maken. In de afgelopen kerstvakantie was het zover!Ā Hij was zelfs bereid om op zijn fiets naar het dorp te fietsen en zelf de benodigde boodschappen te halen.
De eind conclusie is dat deze taart met zijn verjaardag in augustus ook zeker weer gemaakt moet worden. Zelf ben ik geen fan van Oreo koekjes maar deze taart was echt heel erg lekker.
Eigenlijk is deze heel erg makkelijk te maken. Het is eigenlijk een variant op de welbekende Monchou taart.
Onderstaand de variant die wij hebben gemaakt. (helaas ben ik vergeten een foto van het eind resultaat te maken).

Ingrediƫnten: (recept voor 4 personen)
taart:
300 gram Oreo koekjes
90 gram roomboter
300 gram mascarpone
250 gram Monchou
2 zakjes vanille suiker
2 zakjes klopfix
80 gram poedersuiker
200 ml slagroom
decoratie:
200 ml slagroom
30 gram poedersuiker
1 theelepel cacao poeder (optioneel)
extra Oreo koekjes
Benodigdheden:
tijdsduur: bereiding +/- 30 minuten + 3 uur opstijven
boter om de springvorm in te vetten
klein pannetje
springvorm 24 cm
bakpapier
spatel of lepel
beslagkom
mixer of garde
spuitzak met spuitmondjes
Jaarlijks is het op 6 maart “Nationale Oreo dag”.
Bereiding
- Bekleed de springvorm met bakpapier.
(Snijd een strook bakpapier, smeer de rand in met een beetje boter of olie en plak de strook aan de binnenkant van de vorm.) - Houd 8 Oreo koekjes apart en verkruimel de overige koekjes (in een keukenmachine) tot hele fijne kruimels. Smelt ondertussen de boter in een pannetje en voeg hier de Oreo kruimels aan toe. Roer goed door en stort dit uit op de bodem van de springvorm. Druk het mengsel goed aan met de bolle kant van een lepel zodat er een gladde taartbodem ontstaat. Plaats de vorm in de koelkast zodat deze alvast kan opstijven.
- Klop ondertussen de Monchou met de mascarpone door elkaar. Voeg de poedersuiker en de vanille suiker toe aan het mascarpone-Monchou mengsel en meng het kort door elkaar.
- Klop de slagroom samen met de klopfix stijf. Spatel dit door het mengsel. Hak 5 overgebleven Oreo’s grof en roer deze ook door het mascarpone-Monchou mengsel.
- Schep het mengsel boven op de Oreo koekjes bodem in de springvorm. Strijk de bovenkant glad met een spatel of de achterkant van een lepel.
Laat de Oreo taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. - Klop voor de decoratie de slagroom met de poedersuiker (en evt de cacaopoeder) tot een stevige (chocolade)slagroom. Spuit deze met de spuitzak in mooie rozetten boven op de taart.
- Versier de bovenkant met wat extra kruimels en halve stukken Oreo’s.
- Snijd met een mesje langs de rand van de springvorm voordat je deze eraf haalt. Hierdoor komt de taart mooier los.
Tip: Maak de taart een dag van te voren zodat hij goed kan opstijven.
Wat is jouw lievelingstaart en welk recept zouden we ook zeker eens moeten gaan proberen? Ik hoor het graag.