Wie is Creatief en Kado eigenlijk?

werkruimte Creatief en Kado

WIE IS CREATIEF EN KADO

Wie is Creatief en Kado
foto zomervakantie 2018

Ik zal me eerst even voorstellen.
Ik ben Rianne, 40 jaar en woon samen met mijn vriend Geert en 2 zoontjes Lars (2008) en Lucas (2011) in Ruurlo / Gelderland.

Creatief en Kado is een eenmanszaak, maar toch praat ik op de webshop en social media vaak in de “we- vorm”.  Dit omdat ik Creatief en Kado niet kan doen zonder mijn gezin. En zelf vind ik “we” beter klinken 😊
Hieronder zal ik uitleggen hoe ze is ontstaan. In 2005 ben ik door een kennis in aanraking gekomen met het “kaarten maken”. En nu zul je vast wel denken dat is toch iets heel anders. Dat klopt.

Na een knieoperatie zat ik thuis en was me aan het vervelen. Dit was in oktober dus een kennis stelde me voor om mijn eigen kerstkaarten te gaan maken voor dat jaar. En eerst dacht ik nog “dat is niets voor mij”. Uiteindelijk er toch maar aan begonnen en dat jaar heb ik mijn 1e kerstkaarten gemaakt. En eigenlijk ging ik het steeds leuker vinden, zo leuk dat ik steeds meer kaarten ben gaan maken, voor verschillende gelegenheden en verschillende technieken. Na een aantal jaren ben ik ook kaarten op bestelling gaan maken voor familie en vrienden. Na een aantal jaren en kaarten had ik zoveel kaarten gemaakt dat ik ze op hobbybeurzen in de regio en internet ben gaan verkopen.
Zo is ‘t Hobbyhuukske ontstaan. Later kwamen hier ook cadeau enveloppen en cadeau doosjes bij. Ook allemaal erg leuk om te maken. Het was niet zo gek te bedenken of voor elke gelegenheid was er wel een doosje, kaart, tasje of envelop te maken. Nu heb ik geen tijd meer voor het kaarten maken, en is dit helemaal verwaterd. Veel hobby spullen heb ik ondertussen ook al weggedaan.

In het voorjaar van 2015 had ik een snijplotter gekocht om het assortiment papieren kado artikelen uit te bereiden. Ik had toen ook het idee om kleine workshops te gaan geven. En de plotter kon mij mooi helpen bij het voorbereiden van de workshop materialen.
Snel kwam ik er al achter dat ik met een plotter zoveel meer kon maken. Dat jaar werd mijn zoontje 4 en moest er afscheid genomen worden op de peuterspeelzaal. Hij heeft vilten sleutelhangers met naam getrakteerd als afscheid, lekker met en dropsleutel eraan. Voor de leiding een leuk kado met naam en een tekstbord voor op de peuterspeelzaal.
Voor groep 1 had ik een mooie rugtas, en lunchsetje voor de pauze. Natuurlijk ook met naam gemaakt, En ik vond dit zo leuk om met vinyl en flex te werken. Zo leuk dat ik me meer op die kant van de kado artikelen ben gaan richten.
Vanaf dat moment was het dus ook mogelijk om een naam, een eigen gekozen tekst of afbeelding te laten verwerken op een cadeauartikel (denk hierbij oa. aan glas, hout. lijsten, stof)

Zoveel (nieuwe) mogelijkheden, dus tijd voor een nieuwe naam, en per 1 juli 2015 is Creatief en Kado ontstaan.
Originele kado’s met een persoonlijke tint.
Langzaamaan kwamen er meer opdrachten binnen en heb ik het assortiment uitgebreid; oa kraamcadeau’s met naam, een cadeau voor haar en cadeau voor hem, traktaties, tekstborden, home-deco en belettering. Maar ook textiel bedrukken ben ik gaan doen. Eerst kleine projectjes zoals een sleutelhanger, keycord of rompertje.
Sinds juli 2016 ben ik in het bezit van een transferpers en is Creatief en Kado uitgebreid met Creatief en Textiel. Je kunt bij mij nu ook terecht voor bedrukkingen op shirts en poloshirts voor een vrijgezellen dag, kermis, tassen, rompers maar ook sportkleding en bedrijfskleding kun je laten bedrukken.
Later werd het ook nog mogelijk om eigen foto’s of afbeeldingen te laten bedrukken. Hiervoor heb ik een speciale categorie in de webshop aangemaakt. Dit is niet mogelijk op alle artikelen.

Maar nog steeds zaten we niet stil. De categorie traktaties werd ook uitgebreid met uitdeelkadootjes. Het is bij ons mogelijk om losse uitdeelkadootjes te bestellen maar ook kun je ervoor kiezen om jouw gekozen traktatie door ons te laten verpakken.

werkruimte Creatief en Kado
werkruimte zolder
kastruimte zolder Creatief en Kado
kasten zolder

 

Ik werk op onze zolder, waarbij ik steeds weer een stukje extra ruimte in gebruik nam. Ondertussen heb ik de gehele zolder in gebruik. Waar ik afgelopen zomervakantie een groot en ruim nieuwe werk bureau heb geplaats. Nieuwe kasten zodat alles overzichtelijk en netjes opgeborgen kon worden. Zo fijn als er ruimte is om te werken.
(zo netjes ziet mijn werkruimte er doorgaans niet uit 😉)

Markten en beurzen doe ik ondertussen niet meer. Vond het altijd erg gezellig om mensen te ontmoeten en te spreken. Een stukje contact maakt het wel extra gezellig. Maar ik zag er steeds meer tegen op om de spullen klaar te maken voor de markt, alles in te pakken, het opbouwen op locatie, het afbreken en het thuis weer opruimen.

Afgelopen najaar heb ik een nieuwe naam aan de webshop toegevoegd. Kado & Traktatie Shop.
Creatief en Kado blijft ook nog zeker onze naam. Maar de traktaties mochten niet vergeten worden hierin.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van creatiefenkado.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 1494 reviews.
Chat openen
1
Hoi,
Kan ik je ergens mee helpen?
Heb je een vraag over een bestaande order? Stuur dan even een mailtje als reactie op de ontvangen bestelbevestiging!