Nieuwe webshop is online

nieuwe webshop CreatiefenKado

Vandaag is het dan zover. De nieuwe webshop is online.

Wat een werk en wat een tijd zit erin. En nog zijn we niet klaar, we werken nog even door. Maar ik ben er heel erg blij mee. En hopelijk jullie ook…

Het begon met een ideetje

Een ideetje om de oude webshop te restylen. Toen kwamen er steeds vaker momenten dat mijn webshop niet bereikbaar was. Ik miste steeds vaker bepaalde functies die bij de oude webshop niet mogelijk waren.
En toen kwam het idee om dan toch maar een nieuwe webshop te gaan bouwen. Vorig jaar eind van het jaar begon ik me in te lezen. Maar toch niet durven om de stap te zetten.
Afgelopen februari toch maar begonnen met offertes op te vragen. Nou daar zaten offertes tussen waar je rustig U tegen kon zeggen.

April

In april toch de knoop doorgehakt en maar zelf begonnen met bouwen. Met het idee lukt het niet dan kan ik altijd nog een webshopbouwer inschakelen. En beetje bij beetje kwam ik verder. En langzaam ontstond er toch een webshop.
Veel gelezen op Google, vragen gesteld in Facebookgroepen en maar blijven proberen. En soms ook maar weer opnieuw beginnen.

Het idee was om de webshop eind augustus online te zetten, eerst lekker de zomervakantie door, rustig verder werken met de webshop, leuke dingen doen met de kids.
Maar toen kwam 1 juli, de dag dat ik de oude webshop op ging zeggen. Toen kwam ik erachter dat de webshop nog maar online zou staan tot 31 juli.
Oei dat was schrikken. Een hele maand korter om de shop online te krijgen.
Die dag ook meteen de knoop doorgehakt. 15 juli wordt de dag dat we alles gaan omzetten.

Maar het zou ook eens vlekkeloos gaan. Er bleek een plug-in fout in de webshop te zitten. Prijzen werden niet goed weergegeven, prijs berekeningen werden niet goed gemaakt. En ik kon er helemaal niets meer mee. Hulplijnen ingeschakeld, er is zelf nog een update voor de plug-in gemaakt. Maar zelf dat mocht niet baten.
Dus alle product prijzen en meerprijzen weer opnieuw moeten invoeren en toen stonden er al meer dan 400 producten in de webshop. Wat een baalmoment was dat.

Hulp inschakelen

Die week ook de hulp van Johan ingeschakeld. Ik begon hem behoorlijk te knijpen. 15 juli zou ik niet redden. Hij heeft me geholpen om de webshop online te zetten. Dat stukje heb ik maar uit handen gegeven, niet goed wetend waar te beginnen.

Ondertussen stond er ook een vraag op Facebook of er mensen waren die de webshop wilden testen en hun bevindingen wilden doorgeven. Ook mijn familie mocht er aan geloven….
De testers zullen als dank nog een kortingsbon ontvangen voor de nieuwe webshop.

Er zijn nog een aantal dingen die me nog niet helemaal naar wens zijn. Daar blijven we nog aan werken….en soms moet je ook nog wensen houden.

De producten zullen we zsm toevoegen. Daarna zullen we alle voorraden nalopen. Omdat er maanden met de shop is gebouwd zullen niet alle voorraden up-to-date zijn.

Maar voor nu…. de nieuwe webshop is online

Hebben jullie nog tips, opmerkingen of verbeterpunten dan horen we dat graag.

De waardering van creatiefenkado.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 208 reviews.